Ko su domaccini?

sb24
Početkom 90-tih godina prošlog veka Titovi proleteri, trgovkinja i zanatlija, shvatili su da život kakav su živeli, više ne postoji i da je ulazak u preduzetništvo “nužno zlo”.
Seosko poreklo, tradicija u proizvodnji hrane, uzgoju žitarica i životinja, obradi zemlje, vodila ih je ka ideji da započnu proizvodnju hrane u gradu.
U Čačku 3.januara 1991. godine počela je sa radom Mesara 2m.
Veliki rad, predanost, borbenost nosili su kroz godine sa nadom da odgaje svoje ptiće, da ih odškoluju i puste u novi svet u kome će oni da budu kreatori svoje stvarnosti.
Nije bilo znanja i prilika za pravljenje kula i gradova, zadovoljstvo je bilo čuvati tradiciju, porodične vrednosti, ulagati u znanje i umeće dece, pa da oni jednog dana lakše, sa više znanja, a manje „leđa“, ostvare svoje snove.
Decenije su prošle, inflacija, tranzicija, globalizacija potresaju mali porodični posao, pa u tom znoju i neznanju, Titov proleter, sada već decenijski preduzetnik, reče svojoj ženi, ajde da mi pritajimo našeg zmaja, dok protutnje trgovinski lanci, rabati, akcije i ponovo se počnu ceniti porodične vrednosti i tradicija.
Ptići su stasali, završili škole, napravili svoja gnezda, izrodili i oni svoje ptiće i došlo vreme da se rašire krila i poleti u osvajanje novih izazova.
Mudar čovek, sa početka priče, ponosan, zadovoljan, uspešan, reče širite krila, letite visoko, ali ne previsoko, ostavite prostora da i vaši ptići polete, da dodirnu komadić neba više od vas, i u tom nadletanju osetićete ovo što ja osećam danas. Srećno deco!
Tako je nastao domaccini.
Deca vrednih ljudi, uz podršku stručnih i pametnih saradnika, dizajnera, marketing stratega i tima ljudi koji su stvaraoci savremenog tržišta, osmislili su moderan koncept porodičnog preduzetništva.

2016-06-20_004513

Shares
Share This