KULEN OD MANGULICE 100g

375,00 дин.

Opis

Deklarisani sastav kulen od mangulice, suvomesnati proizvod: svinjsko meso od mangulice I klase, čvrsto masno tkivo od mangulice, kuhinjska so i začini.

Prema pravilniku o kvalitetu proizvoda od mesa, ovaj proizvod kulen od mangulice, spada u grupu proizvoda gde je min proteina mesa 22%.

Kod kulena uvek je stvar ljutine. Ovaj kulen je umereno ljut, čak i oni koji ne vole ljuto, mogu da ga jedu.

Posebno smo ponosni na ovaj kulen od mangulice koji prodajemo u okviru našeg mangulica ćošeta. Naime, jedan fin i popularni beogradski restoran je bio u potrazi za dobrim kulenom od mangulice. Po preporuci je čuo za Domaccini radnju. Nakon otpočinjanja saradnje sa jednim vrlo finim i popularnim beogradskim restoranom, počeli su da nam se javljaju gosti restorana, koji su tamo probali kulen od mangulice i poželeli su da ga kupe za svoje ukućane. To je tako lep dokaz da je proizvod dobar, jer ne dešava se svaki dan situacija da se angažujete toliko, sem ako to što ste probali nije stvarno izvanredno.

Kulen od mangulice može da se pravi u kati ili u kolagenom omotaču. Naš proizvođač Sava Graovac, usitnjeno meso i masno tkivo meša sa kuhinjskom solju i začinima i puni u omotač, poznat kao fi 45 ili fi 50. Tako napunjena kobasica temperira se jedan dan, jer da bi meso moglo lepo da se usitni, a da se ne ugnjavi, potrebno ga je namrznuti. Tako hladan proizvod, napunjen u omotače odstoji nekoliko sati kako bi se temperirao, a zatim stavio na zrenje. Temperature zrenja se kreću oko 20stepeni sa idejom da se stvore divni uslovi fermentacije koji pogoduju razvoju dobrih bakterija, koje se prirodno nalaze u mesu mangulica. Temperatura, vlaga i strujanje vazduha su ključni faktori u proizvodnji dobrih fermentisanih kobasica.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “KULEN OD MANGULICE 100g”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Volite odličnu domaću, tradicionalnu hranu?

Volite odličnu domaću, tradicionalnu hranu?

Postanite pravi Domaccin i slaćemo vam naše objave i novosti. Specijalne akcije za verne pratioce!

Uspešno ste se prijavili!

Shares
Share This