Najviše volimo kada dođemo u domaccinsku kuću, u kojoj se sve radi kako treba, sa ljubavlju i velikom željom da kvalitet ispliva na površinu. Jedni od takvih su Sremci Jovanovići, porodica koja s puno ljubavi pravi But&Co proizvode.  I to kakve!  But&Co su najkvalitetniji suhomesnati proizvodi iz Srema

I jedne subote, oko podne, mi Šumadinci  krenemo put Sremske Mitrovice, tražeći porodicu Jovanović, u Laćarku. Nađosmo ih. Dočeka nas čovek srednjih godina, kaže sinovi su na njivi, lep dan, ovih dana kišovina nije se moglo raditi. Mama brzo skuva lepu kafu, porodični ambijent, reč po reč, dođe prvo Milenko. Veseo, nasmejan Sremac, srdačno poče priču o tome kako on kao ekonomista, nema šta da traži kod poslodavaca, da je sa roditeljima i bratom odlučio da renovira očevu manufakturu i proba na moderniji način da pruži ono što mesari iz ovog kraja decenijama prave.

Utom stiže Branislav Jovanović, politikolog, ratar i mesar. Mlađi sin. Odmeren i fin momak. Oba brata nemaju još ni 30 godina. Otac, mudro sedi u vrhu stola, načuljio uši, ne progovara, pustio mlade da se kale, uživa dok dva pametna momka pričaju nama, po mnogo čemu sličnima, o svojoj viziji, strategiji, problemima. A mi, samo klimamo glavom, prezadovoljni što nas ima još, koji slično mislimo i radimo.

Svu sirovinu za sremačke delikatese proizvode sami

Ovi vredni ljudi, 98% hrane za životinje proizvode sami na svojim njivama. Svu sirovinu za @BUT&CO proizvode obezbeđuju sa svojih njiva i farmi. To je to. To je odabrani dobavljač @domaccini. Sada već s ponosom možemo reći da okupljamo najbolje bisere domaće neindustrijske proizvodnje, ljudi koji misle i rade slično kao mi.

U But&Co, sve se vrti oko Srema. Porodica Jovanović brižljivo uzgaja hranu za svinje na sopstvenoj farmi plodnim sremskim njivama. Meso tih svinja zatim koriste u proizvodnji, i na taj način ceo proces od kukuruza i šenice, preko praseta do kulena i kobasice je pod njihovom kontrolom.

Delikatesi bez nitrita, šećera i ubrzanja zrenja

Proizvode prave iskuljučivo prirodnim sušenjem, bez bilo kakvih dodataka nitrita, šećera, starter kultura i ostalih nepotrebnih sastojaka za ubrzano zrenje.  Zato na primer sremski kulen zri oko 5 meseci dok je kod šunke taj proces duži i traje od 15 do 20 meseci!

Zato But&Co proizvodi nisu pravljeni sa ambicijom da budu masovni. Količine su ograničene, ali uz garanciju porekla i kvaliteta, znaćete šta jedete – fenomenalne domaće suhomesnate delikatese.

Ili kao što oni vole da kažu kada ih pitaju u čemu je tajna But&Co uspeha  – malo soli, malo bibera i puuno ljubavi.

Pročitajte više o porodici Jovanović i njihovom poslu, Isprobajte But&Co proizvode, ukusi će vam sve reći sami za sebe.

O porodici

 

Shares
Share This

Podelite ovo!

Pomozite nam u promociji i podelite ovu stranicu sa vašim prijateljima. :)

Offline ! We will start taking orders in

0Hours 0Minutes 0Seconds