Jedna od stvari u kojoj neizmerno uživamo je ketering. Omogućava nam da ispoljimo svoju kreativnost i pokažemo da domaća hrana može da bude prezentovana tako da bude uživanje za sva čula. A i prija nam kada puno ljudi ima priliku da uživa u našim divnim ukusima.
Domaccini ketering na naučnoj konferenciji Narodne biblioteke Srbije
Nakon prošlogodišnjeg uspešno organizovanog keteringa za Udruženje bibliotekara Srbije, ove godine smo dobili poziv za ponudu keteringa za gala veče upriličeno povodom otvaranja Međunarodne naučne konferencije “Posebne zbirke u kontekstu zaštite kulturne baštine i kao podsticaj kulturnog razvoja”.
Mlad tim ispred Narodne biblioteke Srbije je po prvi put u 70 godina postojanja Odeljenja posebnih fondova ove biblioteke, organizovao jednu ovakvu konferenciju. Volja, entuzijazam, želja da pokažu da su dorasli zadatku i da Srbija može da organizuje jedan ovako ozbiljan skup, bila nam posebno izazovna da i mi damo sve od sebe i pružimo dodatnu dobru energiju celom događaju. Više o ovom naučnom skupu možete pročitati na njihovom blogu povodom konferencije.
Predstavljanje domaće srpske hrane strancima
Sve nam se veoma dopalo. Pozvala sam Ivanu Jedanfrajeribidermajer i osmišljavanje događaja je počelo.
Stare karte, mape, ploče, zastave, natpisi, stare knjige, Ivani ne treba mnogo kad ima dobru inspiraciju, kao rafali su izlazili ideje kako da se dekoracija i hrana koju poslužimo savršeno uklopi u ambijent i temu ovog naučnog skupa.
Zadovoljstvo Domaccini ukusima
Važno nam je da posebno naglasimo da naš ketering nisu pite, rolati i sendviči, ali nisu ni jaja od prepelice, losos niti neke drugi slične ekskluzivne đakonije. Naš ketering su domaći vrhunski delikatesi, pravljeni u Srbiji, rukom rađeni, neindustrijski, ali domaći, ono što je Srbija iznedrila. To se organizatorima posebno svidelo, nema preterivanja u luksuzu, ali ni potcenjivanja važnosti celog događaja. Dodatnu vrednost svemu dala je prilika da strancima predstavimo pravu, autentičnu hranu iz Srbije, kao deo naše baštine.
Ovaj ketering se malo razlikovao od drugih, jer nije podrazumevao samo iznošenje hrane, već potpunu organizaciju: inventar, organizaciju konobara, stolova, tanjira, posluženje, dekoraciju…Na kraju, važno je da smo prezadovoljni i mi i organizatori.
Bilo je sve kako smo poželeli.
Organizujemo sjajan ketering – odlična hrana i savršena dekoracija
A srce mi je bilo puno kada sam videla goste iz inostranstva kako se slikaju se pored Domaccini hrane, slikaju stolove, dekoraciju i hranu. POokazuju time ne samo da im se dopalo to što su videli i probali već i iskazuju poštovanje prema našem trudu da sve sjajno izložimo i dekorišemo, dive se vizuelno onome što vide, a onda i probaju, vraćaju se po još, zapitkuju šta je, odakle je, kako se pravi. Uživanje i za oči i za nepca u pravom smislu tih reči i neizmerno nam je drago da smo im to priuštili.
Hvala Narodnoj biblioteci Srbije i odboru za organizaciju na prilici da budemo deo ovog događaja. Bili ste sjajni i želimo vam još puno učešća i organizovanja konferencija i okupljanja.
Bravo! Tako to izgleda kada je nešto kvalitetno, posebno i lepo, prezentovano na inovativan i skladan način i sve to urađeno profesionalno.
Draga Milice, hvala na lepim rečima, trudićemo se i dalje 🙂 Lep pozdrav