Mnogi kupci se iznenade kada u našoj radnji čuju da imamo domaći parmezan, s ovih prostora. U pitanju je Čarnok sir koji smo mi u Domaccini radnji imenovali kao Dana sir, a izistinski se zove Extra tvrdi sir Čarnok. Ovaj jedinstveni domaći parmezan, ekstra tvrdi Dana Čarnok sir proizvodi Mlekara Dana u Vrbasu, malo poznata lokalna mlekara.

Kontrola od njive do trpeze

U vreme kada krupan biznis preuzima monopol nad proizvodnjom mleka, a kupci nemaju nikakvu predstavu odakle stižu sirovine za mlečne proizvode koje koriste, mllekara „Dana“ je pravi biser i dopala nam se jer toliko liči na ono što i radimo u sopstvenoj mlekari. Oni su retkost među mlekarama po tome što mleko koje obrađuju dobavljaju sa sopstvene farme u okviru poljoprivrednog preduzeća „Sava Kovačević“. U ovoj mlekari 40 radnika prerađuje oko 5.000.000 litara mleka godišnje, sa tendencijom povećanja broja radnika i prerađene količine mleka.

Domaccini predlog za uživanje u Čarnok siru

Posebno nam je drago da je “Sava Kovačević” jedno od retkih preduzeća koje je nakon privatizacije ostalo u vlasništvu ljudi iz Vrbasa. Poslodavci su pokazali odgovornost prema firmi i zaposlenima pa nije bilo otkaza i proglašavanja tehnološkog viška.

Domaći, srpski parmezan

Ovaj extra tvrdi sir, mi volimo da kažemo sir u tipu parmezana proizvodi se u Srbiji, a ne kačkavalja, tj sira parenog testa, kako se inače proizvode sirevi u većini domaćih sirarskih proizvodnji.

Tvrdi, masni, aromatični, Dana čarnok sir je kravlji sir koji izrazito podseća na veliku porodicu tvrdih sireva zrnate strukture. Proizvodi se od kravljeg mlijeka. Boja Dana čarnok sira je slamnato žuta i jednolična kroz celi presek. Intenzivnog, finog ukusa. Ovaj extra tvrdi Dana čarnok sir star je oko godinu dana. Koluti su sečeni na trouglove i pakovan je  u vakuum čija je gramaža oko 200g.

Ukus pravog parmezana je izvanredan, pun i bogat, ispunjen voćnim notama uz blagu pikantnu notu na kraju, e baš je takav i ovaj Dana tvrdi Čarnok. Pravi parmezan odlikuje njegova tekstura: sirno testo je zrnato, lomi se i puca u listiće prema sredini sira. Ni tu nema razlike kad uporedite Dana extra tvrdi Čarnok.

Preporuka od srca za Dana Čarnok sir

Iako mlekara Dana plasira proizvode uglavnom lokalno, mi smo rešili da ga uvrstimo u naš asortiman, i već dugo krasi Domaccini virtinu i reakcije mušterija su fenomenalne.  Ako pitate za preporuku, svim srcem podržavamo ovu proizvodnju, koja se na žalost, ne bavi puno brendingom i promovisanjem ovog blaga koje proizvodi. Jer odnos cena – kvalitet je trenutno najbolja na tržištu u korist ovog sira. 

Zato dođite da probate predivni Dana ekstra tvrdi Čarnok sir, i ostale Domaccini proizvode. Čekamo vas u Cara Dušana 69, na Dorćolu.

 

 

 • Ambasador - gauda sir mlekare Farmer 250g

  Ambasador – gauda sir mlekare Farmer 250g

  782 рсд
  Додати у корпу
 • Belgrader, sir- 250g

  712 рсд
  Додати у корпу
 • Dimljeni kačkavalj-Sir za svaki dan 250g

  470 рсд
  Додати у корпу
 • Domaći kravlji kačkavalj-Sir za svaki dan 250g

  422 рсд
  Додати у корпу
 • Domaći puter herb garlik – 150gr

  659 рсд
  Додати у корпу
 • Domaći puter KORA LIMUNA I MIRODJIJA – 150gr

  679 рсд
  Додати у корпу
 • Domaći puter NEBESA – morska so 150gr

  479 рсд
  Додати у корпу
 • Domaći puter PARMEZAN-ZELENI BIBER – 150gr

  719 рсд
  Додати у корпу
 • Domaći puter PLAVI SIR – 150gr

  719 рсд
  Додати у корпу
 • Domaći puter vrganji i tartufi- 150gr

  749 рсд
  Додати у корпу
 • Domaći sir sa paprikom-Sir za svaki dan 250g

  507 рсд
  Додати у корпу
 • Gorski beli kozji sir u maslinovom ulju – teglica 220g

  849 рсд
  Додати у корпу
Shares
Share This

Podelite ovo!

Pomozite nam u promociji i podelite ovu stranicu sa vašim prijateljima. :)

Offline ! We will start taking orders in

0Hours 0Minutes 0Seconds