sb24
Početkom 90-tih godina prošlog veka Titovi proleteri, trgovkinja i zanatlija, shvatili su da život kakav su živeli, više ne postoji i da je ulazak u preduzetništvo “nužno zlo”.
Seosko poreklo, tradicija u proizvodnji hrane, uzgoju žitarica i životinja, obradi zemlje, vodila ih je ka ideji da započnu proizvodnju hrane u gradu. 
Mesara 2 M počela je s radom 3.januara 1991. godine.

Tri decenije porodičnog posla


Veliki rad, predanost, borbenost nosili su kroz godine sa nadom da odgaje svoje ptiće, da ih odškoluju i puste u novi svet u kome će oni da budu kreatori svoje stvarnosti.Nije bilo znanja i prilika za pravljenje kula i gradova, zadovoljstvo je bilo čuvati tradiciju, porodične vrednosti, ulagati u znanje i umeće dece, pa da oni jednog dana lakše, sa više znanja, a manje „leđa“, ostvare svoje snove.
Decenije su prošle, inflacija, tranzicija, globalizacija potresaju mali porodični posao, pa u tom znoju i neznanju, Titov proleter, sada već decenijski preduzetnik, reče svojoj ženi, ajde da mi pritajimo našeg zmaja, dok protutnje trgovinski lanci, rabati, akcije i ponovo se počnu ceniti porodične vrednosti i tradicija.

Ptići su stasali, završili škole, napravili svoja gnezda, izrodili i oni svoje ptiće i došlo vreme da se rašire krila i poleti u osvajanje novih izazova. Taj izazov se zove 

Domaccini

2016-06-20_004513
Mudar čovek, sa početka priče, ponosan, zadovoljan, uspešan, reče širite krila, letite visoko, ali ne previsoko, ostavite prostora da i vaši ptići polete, da dodirnu komadić neba više od vas, i u tom nadletanju osetićete ovo što ja osećam danas. Srećno deco!
Tako je nastao DOMACCINI.


Deca vrednih ljudi, uz podršku stručnih i pametnih saradnika, dizajnera, marketing stratega i tima ljudi koji su stvaraoci savremenog tržišta, osmislili smo moderan koncept porodičnog preduzetništva.

Želeći kvalitetnijie mlečne proizvode pre svega za svoju decu, 2008. godine osnovali smo malu mlekaru na padinama Ovčara, na zemlji mog oca. Prvobitni kapacitet te mlekare je bio 60 litara, dok je danas od 500-700 l uz mnoštvo novih proizvoda koje imamo u ponudi. Ta proizvodnja je potpuno E – free. Nema boja, konzervanasa, antioksidanasa, emulgatora, stabilizatora, pojačivača ukusa.

Kada smo shvatili da proizvodimo dovoljno da nahranimo ne samo svoju decu, već i mnogo drugih, javila se ideja da svoju malu proizvodnju pretvorimo u brend pod kojim ćemo okupiti i druge male proizvođače. One koji razmišljaju slično kao mi i proizvode domaću, rukom pravljenu hranu, bez aditiva, i dodataka.

Mi smo Domaccini, dobro došli!

 

Online naručivanje je privremeno zatvoreno zbog preopterećenosti i kapaciteta. Počinjemo ponovo sa porudžbinama posle praznika od utorka,21. aprila, a prve isporuke kreću od srede, 22. aprila.

0Hours 0Minutes 0Seconds

Shares
Share This