Juče je u Cara Dušana otvorena prodavnica Domaccini, šta prodaju videćete na fotografijama. Sve domaći proizvodi. Vlasnica sama proizvodi sir, mesni proizvodi su iz porodične proizvodnje, ostalo što ne proizvodi je ona odabrala od malih proizvođača jer je po struci ona koja ocenjuje, prostim rečima rečeno, proizvode, njhov kvalitet, ispravnost, znate već koji je posao tehnologa.

Pozivnica mi je stigla na mejl, nismo se poznavale do sinoć, klatila sam se da li da idem i otišla na preporuku treće osobe koja joj je preporučila da me pozove, pa onda mene “vrbovala” da se neću pokajati. I nisam.

U svetlu današnje rasprave, ono da neki mislite da pohvaljujemo samo kad nas plate, gospodebože, pohvaljujemo ono što nam se svidi. Bez zadnje namere i bez ideje da moraju da nam se oduže.

Savršen sir i čvarci

Ja sam sinoć iz ove radnje izašla sa sirom u ulju sa travama, sirom sa semenkama, videćete ih na fotografiji, i duvan čvarcima, nisu mi poklonjeni, kupila sam ih. Za sir sam se odlučila zato što sam ga probala i zato što je savršen, ne mogu da vam opišem ukus, to je teško opisati.

Vlasnica je bila u oblaku treme i potpuno je razumem, treba zagristi i otvoriti radnju, ponuditi nešto novo, izboriti se na ovom ludom tržištu.

Dakle, nije mi platila, nije me zamolila da napišem kako su joj proizvodi divni, ali divni su, obavezno prošetajte, ako volite sireve i neobične ukuse kao što je recimo kombinacija sir, pesto i bademi, takođe nešto što me oborilo s nogu.

E, da uz sve to sam pila savršeno grčko vino

E da, jesam nešto dobila, meso za Cezara, Cezar srećan i zahvalan.

Za ovo ulično zadovoljstvo ispred radnje, kako sam obaveštena, bio je zadužen Jedan frajer i bidermajer, koji je i kum ove slatke radnje, bilo je čarobno, sve pohvale.

Srećno, Domaccini!

Mirjana Mimica Radojević

Tekst preuzet sa Mirjanine Facebook stranice

 

Shares
Share This

Podelite ovo!

Pomozite nam u promociji i podelite ovu stranicu sa vašim prijateljima. :)

Online naručivanje je privremeno zatvoreno zbog preopterećenosti i kapaciteta. Počinjemo ponovo sa porudžbinama posle praznika od utorka,21. aprila, a prve isporuke kreću od srede, 22. aprila.

0Hours 0Minutes 0Seconds