Na jednom od Balkan cheese festivala, još dok se održavao u Mikseru, među svim onim divnim sirevima naletela sam na štand sa domaćim testeninama. Posetila sam mnogo raznih festivala hrane i često ćete na njima sresti ljude za štandovima, koji su već utrenirani, sa dugogodišnjim iskustvom izlaganja i nekako se oseti i vidi da im je sve to postalo naporno, da pričaju samo koliko moraju, da im je rutina prekrila entuzijazam i da su prezasićeni.

Kad sam prišla štandu Moje gnezdo testenine, osetila sam se drugačije. Jer, svi su želeli da mi ispričaju o proizvodu baš sve što se moglo ispričati za tih nekoliko minuta. Iskra u oku, želja da mi objasne zašto je i koliko je dobar proizvod koji prave. Ljubazni, posvećeni, novi i puni entuzijazma. Drugačiji.

Spolja gladac,  a unutra – još bolje!

Kada vidim dobro pakovanje hrane, uvek očekujem unutra i dobar proizvod, čak za nijansu bolji nego što je pakovanje. Ipak, često se dogodi da pakovanje bude veoma dobro, a da na žalost proizvod bude ispod očekivanog i tu se lako razočarati. Ipak, srećom, to nije bio slučaj sa testeninama “Moje gnezdo”. Njihovi ukusi su nas vratili pravo u detinjstvo!

Moja mama nikada nije pravila domaće testenine, ali je uvek imala na pijaci ženu koja je petkom donosila svoje domaće rezance i tada se kupovalo sve što je potrebno od testenina. Najčešće su to bili rezanci za supu, jer u to vreme na domaćoj trpezi u srcu Srbije nije bilo italijanskih jela, ali se supa nije preskakala.

Sećam se, moja baka, koja je poživela 86 godina, do poslednjeg dana je moju mamu terala da ide na pijacu, da kupi domaće testenine. Iako je moja mama zbog lakoće kupovine prešla na upakovanu testeninu kupljenu u bilo kom marketu, baka se nije dala prevariti. Domaće i samo domaće, insistirala je baka.

Domaće testenina se prepoznaje i pamti

To sad i moja deca prepoznaju kod “Moje gnezdo” testenina. Tačno znaju kad sam im „podvalila“ nešto što sam na brzinu nabavila. Samo umesto bake na pijaci danas domaću testeninu nabavljamo na Domaccini tezgi. “Moje gnezdo” naravno. I vidi se razlika.

Sanja Milosavljević vodi malu porodičnu radionicu za izradu domaće ručno rađene testenine. Ideju su razvili iz želje da naprave domaći, visokokvalitetan proizvod koji bez zadrške jedemo mi, naša deca i naši prijatelji. Inspiraciju su tražili u starim kuvarima naših baka i mama, ali i u italijanskoj kuhinji.

Delimo iste vrednosti sa Moje gnezdo testeninama

“Kroz naše ruke prenosimo ljubav, toplinu i energiju koje nam se višestruko vraćaju.Držimo do poštenja, poverenja i kvaliteta u odnosu na posao, naše partnere i naše sladokusce “- kaže Sanja.

Sanja u svojoj manufakturi pravi taljatele, rezance za supu, mašnice, flekice i široke rezance za gulaš ili paprikaš. Njene testenine su raličitih boja, koje dobija od potpuno prirodnih sastojaka kao što su cvekla, spanać, sipino mastilo. Nemaju aditive ni druge dodatke.

Dođite da probate Moje gnezdo testenine

Volimo dobru hranu, napravljenu od najboljih sastojaka. Podržavamo ovakve, lepe, domaccinske priče. Zato dođite da probate divne domaće testenine, u našoj Domaccini radnji, a ako želite proizvode “Moje gnezdo” možete naručiti onlajn.

Vaši Domaccini

 

Приказани сви од укупно 2 резултата

 • Резервисано место

  PROJINO – KUKURUZNO BELO BRASNO

  319 рсд
  Додати у корпу
 • Резервисано место

  PROJINO BRASNKO OD KUKURUZA OSMAKA

  499 рсд
  Додати у корпу
Shares
Share This

Podelite ovo!

Pomozite nam u promociji i podelite ovu stranicu sa vašim prijateljima. :)

Offline ! We will start taking orders in

0Hours 0Minutes 0Seconds