Amanet-vinarija Aleksić

1.590 рсд

Категорија:

Опис

Aleksić vina čuvaju tajnu jedne velike ljubavi i pričaju priču o veri, nadi, želji i sreći. Priču o porodici. Priču o životu tri sestre.

Vinarija Aleksić jedno je od osveženja na vinskoj sceni Srbije u svakom smislu. Osim vina, poseban imidž ovoj kući daju njene vlasnice, tri mlade i šarmantne sestre Aleksić. U rodnom Vranju, one nastavljaju vinarsku tradiciju koju je iz rodne Dalmacije prenela njihova majka.

“Amanet je sve što ostane za jednom porodicom, jednim čovekom i jednom idejom. Nama je u amanet ostavljena strast prema vinu od naših predaka, a mi Amanetom počinjemo jednu novu epohu prenošenja mirisa i ukusa generacijama koje traju, ali i onima koje dolaze.”   Citat je sa vina Amanet od Vinarije Aleksić iz Vranja.

Intenzivne, tamne rubincrvene boje sa svetlocrvenim tonovima na obodu. Na mirisu je bogato aromama crnog bobičastog voća, na koje se nadovezuju arome hrastovine i vanile, dok je u samoj pozadini primetan i začinski ton. Punog tela, sa obiljem robusnih tanina, koji naglašavaju vrlo čvrstu strukturu ovog vina. U postojanom ukusu vina Amanet prepliću se tonovi crnog voća, duvana, kedrovine i prevrnute kože, a kombinacija ovih ukusa izražena je i u postojanoj i intenzivnoj završnici.

Služiti ga sa crvenim mesima − biftekom, ramstekom, t-bone stekom, kao i sa mesom divljači i polumasnim sirevima.

Kategorija: crveno vino

Sorta grožđa: vranac

Alkohol: 15%

Ambalaža: 0,75l

Serviranje: 16°C

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Amanet-vinarija Aleksić“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Shares
Share This

Online naručivanje je privremeno zatvoreno zbog preopterećenosti i kapaciteta. Počinjemo ponovo sa porudžbinama posle praznika od utorka,21. aprila, a prve isporuke kreću od srede, 22. aprila.

0Hours 0Minutes 0Seconds