Dana čarnok sir – extra tvrdi sir čarnok – 250gr

472 рсд

Нема на лагеру

Категорија: Ознаке: ,

Опис

Dana čarnok sir koji smo mi u Domaccini radnji imenovali kao Dana sir, a izistinski se zove Extra tvrdi sir Čarnok.

Ovaj extra tvrdi sir, mi volimo da kažemo sir u tipu parmezana proizvodi se u Srbiji, a nije kačkavalj tj sir parenog testa kao što se proizvode sirevi u većini domaćih sirarskih proizvodnji. Dana čarnok sir proizvodi Mlekara Dana u Vrbasu. Mlekara “Dana” je prava retkost među mlekarama po tome što mleko koje obrađuje dobavlja sa svoje farme u okviru preduzeća “Sava Kovačević”. U mlekari Dana radi 40 radnika koji prerađuju oko 5.000.000 litara mleka godišnje, sa tendencijom povećanja broja radnika i prerađene količine mleka.

Tvrdi, masni, aromatični, dana čarnok sir je kravlji sir koji izrazito podseća na veliku porodicu tvrdih sireva zrnate strukture. Proizvodi se od kravljeg mlijeka. Boja dana čarnok sira je slamnato žuta i jednolična kroz celi presek. Intenzivnog, finog ukusa. Ovaj extra tvrdi dana čarnok sir star je oko godinu dana. Koluti su sečeni na trouglove i pakovana u vakuum čija je gramaža oko 200g

Ukus pravog parmezana je izvanredan, pun i bogat, ispunjen voćnim notama uz blagu pikantnu notu na kraju, e baš je takav i ovaj Dana tvrdi Čarnok. Pravi parmezan odlikuje njegova tekstura: sirno testo je zrnato, lomi se i puca u listiće prema sredini sira. Ni tu nema razlike kad uporedite Dana extra tvrdi Čarnok.

Ako pitate za preporuku, svim srcem podržavamo ovu proizvodnju, koja se ne bavi puno brendingom i promovisanjem ovog blaga koje proizvodi. Jer odnos cena kvalitet je trenutno na tržištu najbolji za ovaj sir.

 

 

Shares
Share This

Online naručivanje je privremeno zatvoreno zbog preopterećenosti i kapaciteta. Počinjemo ponovo sa porudžbinama posle praznika od utorka,21. aprila, a prve isporuke kreću od srede, 22. aprila.

0Hours 0Minutes 0Seconds