Domaći dzem nektarina- 370g Marina Nedeljković

325 рсд

Nema na lageru

Opis

Domaći džem od nektarina proizvodi Marina Nedeljković, a Domaccini su prepoznali kvalitet i posebnost njenog rada. Svoju malu manufakturu organizovala je u Katrgi, mestašcu blizu Čačka. Kao nezaposlena, mlada žena, rešila je da ono što su njeni ukućani oduševljeno jeli tokom hladnog dela godine, ponudi na tržištu, bojažljivo, smerno i nežno, baš onako kakvi su joj i proizvodi.  Domaći džem od kajsije pravi sa minimalnim dodatkom šećera, tek onoliko koliko je potrebno za proces želiranja. Marina svoju zimnicu od domaćih proizvoda sprema za prijatelje svoje porodice, izlaže na sajmovima etno hrane, a od Oktobra 2017. te je postala deo Domaccini ponude. Oduvek mislimo da kada neko na svoj proizvod stavi svoje ime i prezime, kao što je to Marina Nedeljković uradila na etiketi zimnice od domaćih proizvoda, to ima posebnu težinu i daje dodatni nivo poverenja. Zaboga, ko je taj koji će u svoje ime da pruži nešto što nije najbolje moguće. Džem za domaccini radnju pakuje u teglice od 370g. Boja džema je svetla, a ukus predivan, blag, fin, ne previše sladak. Marina džem proizvodi od svežeg voća sa svoje plantaže. Džem proizveden od svežeg voća ima bolju boju i aromu, a posebna prednost mu je što ne sadrži konzervanse.

 

Za proizvodnju džema posebno su pogodne koštičave vrste voća (šljiva, višnja, trešnja, kajsija i breskva), ali se kvalitetan džem može da dobije i od jagodičastog voća (jagoda, ribizla). Džem može da se proizvodi svežih, smrznutih ili poluprerađenih celih plodova voća i za razliku od marmelade, gde je cela masa jednolična, kod džema ostaju celi komadi koji moraju biti jasno vidljivi. Marina džem pravi od svežih plodova voća koje gaji na svom imanju. Sveže voće mora biti vrlo dobrog kvaliteta, dobro oprano i probrano. Plodovi namenjeni proizvodnji džema moraju da budu potpuno zreli sa razvijenim sortnim karakteristikama i zdravi. Džem proizveden od svežeg voća ima bolju boju i aromu, a posebna prednost mu je što ne sadrži konzervanse.

 

Nutritivne vrednosti za 100g proizvoda:
Energetska vrednost 106kcal,masti 0,32g,ugljeni hidrati 42,3g,proteini 1,06g.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Domaći dzem nektarina- 370g Marina Nedeljković“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Shares
Share This

Online naručivanje je privremeno zatvoreno zbog preopterećenosti i kapaciteta. Počinjemo ponovo sa porudžbinama posle praznika od utorka,21. aprila, a prve isporuke kreću od srede, 22. aprila.

0Hours 0Minutes 0Seconds