Domaći dzem šljiva – 370g Marina Nedeljković

325 рсд

Нема на лагеру

Категорија: Ознаке: , , ,

Опис

Domaći džem od šljiva proizvodi Marina Nedeljković, a Domaccini su prepoznali kvalitet i posebnost njenog rada. Svoju malu manufakturu organizovala je u Katrgi, mestašcu blizu Čačka. Kao nezaposlena, mlada žena, rešila je da ono što su njeni ukućani oduševljeno jeli tokom hladnog dela godine, ponudi na tržištu, bojažljivo, smerno i nežno, baš onako kakvi su joj i proizvodi.

Domaći džem od šljive pravi sa minimalnim dodatkom šećera, tek onoliko koliko je potrebno za proces želiranja. Marina svoju zimnicu od domaćih proizvoda sprema za prijatelje svoje porodice, izlaže na sajmovima etno hrane, a od oktobra 2017. te je postala deo Domaccini ponude. Oduvek mislimo da kada neko na svoj proizvod stavi svoje ime i prezime, kao što je to Marina Nedeljković uradila na etiketi zimnice od domaćih proizvoda, to ima posebnu težinu i daje dodatni nivo poverenja. Zaboga, ko je taj koji će u svoje ime da pruži nešto što nije najbolje moguće. Džem za domaccini radnju pakuje u teglice od 370g. Boja džema je tamna, kao svaki pravi džem od šljiva , a ukus predivan, blag, fin, ne previše sladak. Marina džem proizvodi od svežeg voća sa svoje plantaže. Džem proizveden od svežeg voća ima bolјu boju i aromu, a posebna prednost mu je što ne sadrži konzervanse.

Za proizvodnju džema posebno su pogodne koštičave vrste voća (šljiva, višnja, trešnja, kajsija i breskva), ali se kvalitetan džem može da dobije i od jagodičastog voća (jagoda, ribizla). Džem može da se proizvodi svežih, smrznutih ili poluprerađenih celih plodova voća i za razliku od marmelade, gde je cela masa jednolična, kod džema ostaju celi komadi koji moraju biti jasno vidljivi. Marina džem pravi od svežih plodova voća koje gaji na svom imanju. Sveže voće morа biti vrlo dobrog kvаliteta, dobro oprаno i probrаno. Plodovi namenjeni proizvodnji džema moraju da budu potpuno zreli sa razvijenim sortnim karakteristikama i zdravi. Džem proizveden od svežeg voća ima bolјu boju i aromu, a posebna prednost mu je što ne sadrži konzervanse.

 

Nutritivne vrednosti za 100g proizvoda:
Energetska vrednost 107kcal,masti 0,22g,ugljeni hidrati 24,9g,proteini 1,09g.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Domaći dzem šljiva – 370g Marina Nedeljković“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Shares
Share This

Offline ! We will start taking orders in

0Hours 0Minutes 0Seconds