Опис
Domaći kačkavalj spada u grupu polutvrdih punomasnih sireva. Priprema se od kravljeg mleka. Kora mu je glatka i elastična i postupno prelazi u testo. Testo sira je kompaktno, bez rupa. Testo zrelog kačkavalja je uvek natopljeno mašću i ima specifičnu strukturu, koja je rezultat načina proizvodnje. Kravlji kačkavalj je prijatnog ukusa. Koristi se i kao prilog za piće i tople sendviče. Ova vrsta sira se proizvodi u Italiji, posebno na Siciliji, u Bugarskoj, ali i u ostalim balkanskim zemljama.
Sastav:
Kravlje mleko,sirilo,so.
Alergeni:kravlje mleko i laktoza.
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetska 1410 kj/339kcal,masti 28,00,od čega zasićene masne kiseline 16,20,ugljeni hidrati 0,70,od čega šećer 0,10,proteini 27,00,so 1,20.
Рецензије
Још нема коментара.