Опис
Svi koji su odrasli na babinoj kuhinji znaju šta je kad se oljutiš feferonama, jer je greškom metnula feferonku pored sira, pa ljutina prešla na sir. Ta ljutina, nije to bila vrsta ukusa, to je bio osećaj paljena, vreline, neki svedoče i o osećaju bola.
Tako većina nas sve ljute paprike zove feferonke, ali znalci i oni koji to žele da postanu, znaju da postoji višecifreni broj vrsta i sorti ljutih paprika i gradacija po ljutini. Nisu feferone najljuće, iako znajući babinu kuhinju, nema ništa ljuće.
Feferone mogu biti izrazito ljute i to su crvene, žute ili zelene koje su blaže ljutine. Feferone su izdužene, tanke papričice. Ajvivare uzgaja u svojoj baštici feferone i to ove žute, sunce žute, slaže tesno u teglice, naliva i pasterizuje.
Kad otvorite teglu može dugo da traje. A sa ukusom pažljivo. Nikad se ne zna kad će da zaboli!
Sastav:
- Sveže feferone,
- Voda,
- Sirćetna kiselina,
- Šećer,
- So.
Nutritivne vrednosti za 100g proizvoda:
- Energetska vrednost 20 kcal
- Masti 0,3g
- Ugljeni hidrati 4g
- Proteini 1,3g
Рецензије
Још нема коментара.