Suvo konjsko meso- domaća 200g

562 рсд

Kategorija: Oznaka:

Opis

Popularnost konjskog mesa, veliko znak uzvika ili pitanja!?

Teško je reći da je konjsko meso na srpskoj trpezi tradicionalan proizvod. Pre je izvor lekovitosti, zdravlja i kvalitetne ishrane dece i osetljivih grupa. Zašto je to tako?

Nutritivna vrednost konjskog mesa je: 100 g mesa ima oko 133 kCal, proteina (kompletni proteini, visoke biološke vrednosti) ima 21 g, masti 5 g, gvožđa 3,8 mg, natrijuma 53 mg, holesterola 52 mg.

Kao što vidite, meso konja je bogato gvožđem (najveći stepen apsorpcije, “hem oblik”) i kao takvo, preporučuje se malokrvnim, anemičnim osobama.

Konjsko masno tkivo (loj) sadrži više od 50 odsto nezasićenih masnih kiselina, od čega je 20 odsto esencijalnih masnih kiselina – linolne i linoleinske. Sadržaj stearinske kiseline nije veliki te konjski loj ima nisku tačku topljenja i lako je svarljiv. Na osnovu navedenog može se videti da ta vrsta mesa ima veliku nutritivnu vrednost u ishrani ljudi, sa posebnim značajem u dijetetici pojedinih kategorija potrošača, a naročito dece.

Pored konjske pršute u našoj ponudi možete naći i konjsku kobasicu

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Suvo konjsko meso- domaća 200g“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Shares
Share This

Online naručivanje je privremeno zatvoreno zbog preopterećenosti i kapaciteta. Počinjemo ponovo sa porudžbinama posle praznika od utorka,21. aprila, a prve isporuke kreću od srede, 22. aprila.

0Hours 0Minutes 0Seconds