Namaz od mangulice 360gr

569 рсд

Kategorija:

Opis

Namaz od mangulice ili vapaj za prošlim vremenima.

Još među nama ima onih koji pamte slast masti i leba. Može i malo aleve paprike da se potrusi ili krupnije soli. Neki se i iz detinjstva sećaju boravka u selu kod babe, pa kad ogladniš, a ona nema ništa jer je tek stigla iz štale ili iz polja, pa kaže hoćeš parče leba i masti, dok baba ne založi šporet i pristavi ručak.

Iako to spada u paorski, seljački ili seoski doručak, danas ga sve manje ima na našim stolovima, više zbog brige oko depoa masti, i zdrave ishrane, a manje zbog otmenosti.

Naš se paor ne bavi dizajnom i ne ulaže u lepo pakovanje i etiketu, ali ono što upakuje u ove staklene teglice bude prste da poližeš.

Ali mi nismo mogli da odolimo proizvodu koji se zove namaz od mangulice. Mast od mangulice, samleveni čvarci od mangulice, začini i so.

Ne morate preterivati, ali ponekad leba i masti, zarad detinjstva, zarad prisećanja, a onda ako nemate da okopavate bašticu, vi onda na neki džoging. Jer naši su leba i masti jeli onda kad su kopali kukuruz, vadili krompir, kosili livadu. Znalo se pojesti, al i potrošiti.

Sastav:

Čvarci od mangulice, svinjska mast od mangulice, biber, ruzmarin, paprika, peršun, bosiljak, so

Nutritivna vrednost 100g:

Energetska vrednost 3422,74kJ/831,27kcal

Slobodne masti 88,11

Ugljeni hidrati 4,88

Proteini 4,69

Ukupni šećeri 0,71

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Namaz od mangulice 360gr“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Shares
Share This

Online naručivanje je privremeno zatvoreno zbog preopterećenosti i kapaciteta. Počinjemo ponovo sa porudžbinama posle praznika od utorka,21. aprila, a prve isporuke kreću od srede, 22. aprila.

0Hours 0Minutes 0Seconds