Опис
Polutvrdi sir Peter Truffer napravljen je od mešavine kozjeg i ovčijeg mleka.
Kada neko da ime proizvodu po svom imenu, to znači da mu daje svoj obraz, svoj ugled, svoje lično ja. I da šta god da se dogodi sa proizvodom dogodiće se i sa proizvođačerm. Kozji sir Peter Truffer je proizvod gazdinstva u okolini Ražanja. Njihovo porodično imanje čini farma, koja broji 30 koza Alpina sorte, 15-tak svrljiških ovaca, mangulice, a imaju i voćnjaka i vinograda.
Od 2015. godine bave se proizvodnjom kozijeg kačkavalja, čiji recept su preneli sa Alpa, s obzirom da su u pomenutoj Švajcarskoj varošici proveli radni vek, gde su se bavili ovčarstvom i kozarstvom uporedo sa njihovim osnovnim zanimanjima.
Polutvrdi koziji kačkavalj je rezultat tradicionalnog načina proizvodnje sira sa Alpa, koji je u kombinaciji sa prirodom i načinom gajenja koza u Srbiji daje poseban ukus i vrhunski kvalitet.
Domaća sirovina, trud i rad oplemenjen znanjem sa zapada donosi napredak, novine i neku neistraženu lepotu.
Polutvrdi sir Peter Truffer se pakuje u kolutićima, kakvi i izlaze iz proizvodnog pogona u gramaži oko 300g vakuum pakovanja.
Sastav:
Nepasterizovana mešavina kozjeg i ovčijeg mleka (75% kozje mleko, 25% ovčije mleko), sirilo, starter kulture, so.
Mlečna mast 47%
Nutritivna vrednost:
Energija 965 kj/233kcal,masti 19g(od kojih zasićene masne kiseline 9,9g)ugljeni hidrati 0,4g,(od kojih šećeri 0g),proteini 20 g,so 1,1g.
Рецензије
Још нема коментара.