Опис
Mangulica je odlična alternativa običnoj svinjetini, jer je njeno meso zdravije. Istraživanja su pokazala je da je struktura masti kod ovih svinja najpovoljnija u poređenju sa drugim vrstama mesa. Sadržaj holesterola u mesu mangulica je niži za 50-75% u odnosu na druge rase, a smatra se da se unošenjem mesa i proizvoda od mangulica snižava nivo „lošeg“ holesterola, jer se favorizuje sinteza „dobarog“ holesterola. Za one kojima je bela slanina od mangulice previše masna, ova butkica je prava poslastica!
Meso mangulica je izuzetno bogato vitaminima B grupe, posebno vitaminom B12, jer su to vitamini koji se rastvaraju u mastima, pa je logično što ih ima. Samo 100g proizvoda od mangulice zadovoljava 30% dnevne potrebe za vitaminima B. Meso mangulice je bogato gvožđem i sadrži visok procenat proteina.
Ako želite da pročitate više o mangulici, pogledajte ovaj članak na našem sajtu, koji je napisala Marija Slović, naš stručnjak za ishranu i tehnologiju hrane.
Sastav:
- Svinjsko meso,
- čvrsto masno tkivo,
- kuhinjska so,
- paprika,
- biber,
- beli luk.
Nutritivne vrednosti:
Vlaga 1,56%,pepeo 1,27%proteini 12,79%,slobodne masti 83,16%,ugljeni hidrati 1,22%,ukupni šećeri 0,69%,natrijum 6041 mg/kg,soli 0,76g/100g,energetska vrednost 3315,09kj/804,48 kcal,udeo zasićenih masnih kiselina u proizvodu 32,58g/100g.
Рецензије
Још нема коментара.