Speltin hleb- Hlebić’lebić

259 рсд

Нема на лагеру

Категорија:

Опис

Spelta je drevna žitarica, široko poznata po svojim zdravstvenim i lekovitim svojstvima. Kod nas se još naziva i krupnik ili pir. Sadrži čitav niz hranljivih sastojaka, uključujući proteine, esencijalne aminokiseline, vitamine, složene ugljene hidrate, visoko vredna biljna vlakna. Poseduje prijatan, sladak ukus, i lako se vari.

Razlika između spelte i pšenice je u DNK strukturi i izgledu ćelija. Pir ili spelta je bogata u visoko vrednim proteinima u odnosu na pšenicu. Ukupan sadržaj proteina u spelti je 13.1 – 14.2%. Kod pšenice taj odnos varira, zavisno od vrste pšenice od 9 – 13.8 %. Razlaganjem proteina u metaboličkom procesu, nastaju aminokiseline, kojih u spelti ima mnogo više nego u pšenici. Od esencijalnih aminokiselina u sastav spelte ulaze leucin, izoleucin, cistein, metionin, triptofan i fenilalanin.

Sastav:

Speltino brašno, ovseno brašno, integralno pšenično brašno, voda, čia seme, ovsene pahuljice, seme bundeve, maslinovo ulje, morska so, soda bikarbona

Teži 450gr

Hlebić’lebić čuva planetu!!

Hlebić ‘lebić je ekološki osvešćen koncept. Proizvodi se pakuju isključivo u biorazgradive materijale koji su laki za rukovanje i reciklažu – a istovremeno su i najbolja ambalaža, jer čuvaju svežinu i vlažnost ovih hlebića.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Speltin hleb- Hlebić’lebić“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Shares
Share This

Online naručivanje je privremeno zatvoreno zbog preopterećenosti i kapaciteta. Počinjemo ponovo sa porudžbinama posle praznika od utorka,21. aprila, a prve isporuke kreću od srede, 22. aprila.

0Hours 0Minutes 0Seconds