Kao mama blizanaca koji su prevremeno rođeni, tokom prve godine njihovog života prošla sam sve ono što mame prevremeno rođene dece ili dece sa bilo kakvim problemom prolaze –  sumnje, strahovi, pregledi, mišljenja, suze, dijagnoze… na moju veliku sreću pogrešne, jer su moja deca, iako prevremeno rođena, rođena zdrava, prava i čitava.

Letos kad smo radili donatorski ketering za Dečiju olimpijadu Osnovne škole za decu sa problemima u razvoju  „Anton Skala“, svaki put kad bih ušla na tu kapiju, mislila sam „mogla je ovo da bude i moja škola, mogla su ovde da budu i moja deca“. Osećala sam i osećam veliku zahvalnost i sreću što to nisu bile karte koje sam ja dobila, ali sam bolno svesna da neko drugi jeste. Samo delić tog života i neprestane borbe mogu da zamislim, jer nisam u njihovim cipelama.

U čast svih „mama nindži“

Pre neki dan je bio Svetski dan retkih bolesti i svih onih koji su njima pogođeni. Prepoznala sam nekoliko mama koje se junački bore sa onim u čemu su, hrabro, stameno, kao heroji koji se ne žale na život i podeljene karte, nego u svemu vide svrhu svog postojanja. Mame nindže.

To nas je sve dodatno motivisalo da dok smo razmišljali o ovogodišnjem 8.martu, ne upadnemo u kliše po kojem svi funkcionišemo u potrošačkim društima danas, da forma ne uguši suštinu.Ovaj praznik, 8. mart ljudi različito slave  – nekome je to povod za prigodan poklon, neko priseća i odaje poštovanje ženama koje su se borile za naša prava, koja nam danas, zahvaljujući njima, izgledaju uobičajeno.

Zato smo poželeli da u čast tim „mamama nindžama“, kojima je svaki dan iznova borba, budemo i mi kreativni i od koristi. Na pamet su mi pale mame koje dovode decu u „Anton Skalu“.

 Osmomartovski paketi uz kreativni poklon

Razmišljajući kako možemo da im pomognemo, sinulo nam je da vaspitači i učitelji sa decom sigurno prave lepe, fine, dečije kreacije za poklone mamama. U razgovoru sa direktorkom, shvatim da ovogodišnjeg bazara, na kojem je škola inače prikupljala dodatni novac za nabavku kreativnog materijala za rad, neće biti. Zato smo rešili da otkupimo sve radove koje su deca napravila i na taj način damo skroman doprinos borbi za njihovo bolje sutra.

Za vas smo, dragi naši, pripremili osmomartovske paketiće sa našim divnim proizvodima i uz svaki paket na poklon ćete dobiti neki od radova mališana iz škole „Anton Skala“ sa idejom da ono što su oni svojim ručicama stvorili vidi što više nas. NA taj način ne samo što ćete obradovati neku dragu žensku osobu, pomoći ćete da deca iz ove škole i dalje kreativno rade sa svojim učiteljima.

Pripremili smo vam nekoliko vrsta različitih paketa kojima možete obradovati drage ženske osobe :

ŽUTI PAKETI

 

1.200 dinara

1.200 dinara

2.500 dinara

BELI PAKETI

1.500 dinara

1.500 dinara

2.500 dinara

CRVENI PAKETI

2.500 dinara

 

3.000 dinara

3.000 dinara

 

Ukoliko želite ovakve, ili pakete po izboru obogaćene ručno rađenim ukrasima koje su radila deca iz OŠ “Anton Skala”, javite nam se! Mi smo na Dorćolu, u Cara Dušana 69, a pakete možete da naručite na imejl tezga@domaccini.rs ili na telefon:064/64-34-676.

I Srećan vam 8. mart, kako god ga obeležavali!

Shares
Share This

Podelite ovo!

Pomozite nam u promociji i podelite ovu stranicu sa vašim prijateljima. :)

Offline ! We will start taking orders in

0Hours 0Minutes 0Seconds