Kajmak mladi – 300gr

(1 recenzija korisnika)

327 rsd

Domaći mladi kajmak, bez aditiva i dodataka

Kategorija: Oznake: , , ,

Mladi kajmak koji mi proizvodimo u našem gazdinstvu na padinama Ovčara je mlečan, ima tanju koru, a boja mu se menja – zna da bude različita u zavisnosti od doba godine! S proleća je pomalo žućkaste boje, jer krave izlaze na ispašu, počinju da jedu zelenu travu pa te prirodne boje prelaze i u mleko bojeći mlečnu mast. Negde polovinom leta kajmak opet dobija bledo žutu boju jer se menja i ishrana životinja. Ja imam običaj da ih zovem “prolećni” i “jesenji” kajmak.
Posuda u koju se prikuplja kajmak uvek sadrži i dosta mleča (mlečavine), koji se izdvaja iz kajmaka. Izdvojite ga iz kajmaka, i sipajte u njega proju ili pomeštaje s poparom, ili samo umačite vruć hleb. Nećete se pokajati, verujte.

1 recenzija za Kajmak mladi – 300gr

  1. Katarina

    Ukusan, svež i PRAVI kajmak. Birala sam reči kojim bih ga najverodostojnije opisala. Hvala vam zato što ste stanovnicima velikog grada omogućili da uživaju u kvalitetnoj domaćoj hrani koja im nije dostupna, ukoliko nemaju rođake na selu.

    • Marija Slović

      Draga Katarina, hvala najlepše na divnom komentaru i iskustvu. Nadamo se da će vam se i ostali proizvodi dopasti.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Online naručivanje je privremeno zatvoreno zbog preopterećenosti i kapaciteta. Počinjemo ponovo sa porudžbinama posle praznika od utorka,21. aprila, a prve isporuke kreću od srede, 22. aprila.

0Hours 0Minutes 0Seconds

Shares
Share This