Volim tradicionalne vrednosti. Nije floskula. Volim. Ali, volim i kad neko iskoči iz tog okvira i  tradicionalnom doda neku novu, posebnu crtu. Tako se i tradicija razvija i nadgrađuje za neke nove generacije. Jedan takav biser koji sam otkrila je Mingle, koji pravi novu tradiciju koju će moja deca doživljavati kao pravu tradiciju. Kako se drugačije kaže fenomenalan džem? Mingle.

Iza ovog malo čudnog naziva, stoji novo ime i pakovanje za proizvode koje je do skoro kuvala  skoro svaka kuća u Srbiji. Ne baš ovakvih ukusa, ne baš ovako upakovana, ali tradicionalno, džem od malina, kajsija, šljiva generacijama su bile dragocenost na svakom ormaru, visoko iznad dohvata malih, radoznalih prstiju.

Pa tek mog iznenađenja kada sam shvatila da je Mingle skoro komšijski, pravi se u Ivanjici. Možda ste već pročitali, za Ivanjicu me posebno vežu lepe uspomene na dobre trave i travarke, moje korene, predivnu prirodu Golije, zdravu hranu, vredne ljude.

Mingle sam već sretala na sajmovima dobrih ukusa. Uvek su mi delovali previše uglađeno, kao da se samo malo zagrevaju na ovom našem tržištu i da im je ideja i ambicija da idu dalje,  ka Evropi, Americi, da mi nismo za njih.

Ali, Izgled vara. Zajednički saradnici, planinari su nas spojili. Eto prilike da razbijem svoja predubeđenja, jer sam kroz život naučila da su ograničavajuća, te ih se valja osloboditi.

Sedam ukusa za izgladnelu Snežanu

Sedam kašičica, sedam teglica, sedam božanstvenih ukusa, izgledali smo kao izgladnela Snežana posle lutanja po šumi. Nismo mogli da se zaustavimo, nije bilo priče, ma glas se nije čuo, samo između novih ukusa, mumljanje mmmmmmmmmm.

Ko je god tog dana u našoj radnji na Dorćolu probao bilo koji od sedam Mingle ukusa, jedina reakcija je bila mmmmmmmm, predivno, sjajno, božanstveno. Kada može da se kupi?

To je prvi dobar znak, ali čekajte ljudi. Ocenjivač hrane u meni i glavna i odgovorna za sve Domaccini saradnike krenuo je da radi. Prvo da se raspitamo i proverimo još nekoliko važnih stvari! Gde se bere voće, jel’ prskano ili neprskano, jel’ smrznuto ili sveže, jel’ ima aditiva, ko tamo tačno to radi, kako radi, da vidimo analize proizvoda, ima tu puno posla.

Razgovor sa proizvođačima, kreatorima brenda, raspitivanje kod rođaka ko su, šta su, kakvi su. Kao kad birate mladu za najdražeg sina, pa se o porodici mlade raspitate do tančina. Mi smo se dobro raspitali i brže nego ikada pre odlučili da stavimo Mingle na naše police.

Brzo i lako do Domaccini polica

Moram da vam kažem da to ne ide uvek tako. Nekada nam, gledano sa strane sve priče o našim dobavljačima zvuče kao hvalospevi. Ali,  to je tako zato što o onim drugima, onima koje smo ocenili da nisu za nas, ne pričamo. Njima se zahvalimo, neki se nama zahvale, a neki se i naljute. Možda će biti prilike i za to, da ispričamo i tu stranu priče,  ali važno je da svako ide svojim putem i da svako bira svoj put.

 

Sve ove godine koliko se bavim proizvodnjom hrane svedoče da nije tako lako naći pouzdane proizvođače, dobre saradnike, fine ljude,  od poverenja, a iznad i pre svega tako dobre proizvode.

Ali kad ih nađete, poslušajte me, ne ispuštajte ih iz ruku, dragoceni su.

 

 

 Začin, tajni sastojak domaćih kobasica

Kada odlučite da sami napravite domaću kobasicu,...

Kako da sami napravite domaću kobasicu

Znate da mi uvek pričamo kako je domaće...

Restorani i dostave hrane moraju da obeleže alergene

Restorani i dostave hrane moraju da obeleže...

Kako da se borimo protiv bacanja hrane?

Danas se više nego ikada govori o zaštiti...
 • Bbq sos 187 ml

  BBQ sos – 187ml

  569 рсд
  Додати у корпу
 • Čatni od crvenog luka -Manufaktura ukusa 220g

  599 рсд
  Додати у корпу
 • Dimljeni paradajz u maslinovom ulju

  Dimljeni paradajz u maslinovom ulju

  1.179 рсд
  Додати у корпу
 • Domaći sirup kopriva-Jastrebačka priča 0,5l

  629 рсд
  Додати у корпу
 • Domaći sirup kopriva-Jastrebačka priča 0,7l

  789 рсд
  Додати у корпу
 • DOMAĆI SIRUP ZOVA-JASTEBAČKA PRIČA 0,5l

  Domaći sirup zova-Jastrebačka priča 0,5l

  629 рсд
  Додати у корпу
 • DOMAĆI SIRUP ZOVA-JASTEBAČKA PRIČA 0,5l

  Domaći sirup zova-Jastrebačka priča 0.7l

  789 рсд
  Додати у корпу
 • Dšamp marinirane bukovače 125gr ploda

  579 рсд
  Додати у корпу
 • Dšamp marinirane bukovače 250gr ploda

  829 рсд
  Додати у корпу
 • Dšamp marinirani šampinjoni 125g ploda

  459 рсд
  Додати у корпу
 • Dšamp marinirani šampinjoni 250gr ploda

  629 рсд
  Додати у корпу
 • Dšamp namaz sa ljutom paprikom 175g ploda

  629 рсд
  Додати у корпу
Shares
Share This

Podelite ovo!

Pomozite nam u promociji i podelite ovu stranicu sa vašim prijateljima. :)

Offline ! We will start taking orders in

0Hours 0Minutes 0Seconds